Șampon cu Acid Salicilic 2% (psoriazis, dermatită seboreică, prurit, mâncărime, mătreață) 200ml

Acesta este un produs dermatocosmetic profesional marca „Eladerm” (fabricat în România), testat dermatologic și fără parabeni.

Recomandat pentru:

• psoriazis / dermatită seboreică

• prurit/mâncărime

• mătreață/descuamare/sebum

Comandă AICI

CE ESTE ACIDUL SALICILIC?

Acidul salicilic este un acid de tip BHA (beta hidroxi acizi), derivat din scoarța de salcie. Acest acid este folosit de cele mai multe ori pentru combaterea acneei și a problemelor tenului, cauzate de razele soarelui dar si pentru desfundarea porilor blocati cu celule moarte și impurități. Dacă este folosit în cantități mici, acesta are un efect benefic și asupra pielii sensibile.

CARE SUNT BENEFICIILE ACIDULUI SALICILIC ASUPRA PĂRULUI ȘI A SCALPULUI?

Acidul salicilic folosit pe scalp acționează prin descompunerea celulelor moarte ale pielii (exfoliere) și prin reducerea cantității de sebum. Este dovedit științific faptul că acidul salicilic ajută la tratarea afecțiunilor precum dermatita seboreică și/sau mătreață. Pe lângă faptul că are puterea de a descompune crustele formate în urma acumulării celulelor moarte, acesta menține la nivelul scalpului o umiditate optimă pentru a împiedica formarea altor cruste/ cojițe. În același timp, acidul salicilic curăță porii eliberându-i și are un efect:

  • • antiinflamator

  • • antimicrobian

  • • antibacterian

Dacă te întrebai care este impactul acidului salicilic asupra părului, este important de menționat faptul că un scalp sănătos susține sănătatea firului de păr, tocmai de aceea, atunci când ne confruntăm cu probleme la nivelul firului de păr, este important să analizăm starea de sănătate a scalpului.

CUM ACȚIONEAZĂ ACIDUL SALICILIC?

Acidul salicilic este unul dintre acizii care sunt solubili în lipide (substanțele organice grase – în cazul de față sebumul). Având în vedere acest lucru, este important de reținut faptul că acidul salicilic are puterea de a pătrunde prin grăsimea/seboreea de la nivelul scalpului acîonând direct pe piele și în profunzimea porilor.

Fiind cunoscut si sub denumirea de acid BHA ( acid betra hidroxi), acidul salicilic este unul dintre agentii chimici responsabili pentru o exfoliere usoara, deloc agresiva. Totodata, prin prisma actiunilor sale, acidul salicilic poate fi benefic si in tratarea acneei de pe scalp.

CINE POATE FOLOSI ȘAMPONUL CU ACID SALICILIC?

Acest produs poate fi folosit de către persoanele care au un scalp cu psoriazis / cu mătreață / gras.

Gramaj: 200 ml

Valabilitate: 6 luni de la deschidere

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Șampon cu Acid Salicilic 2% (psoriazis, dermatită seboreică, prurit, mâncărime, mătreață) 200ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *